×
Család-barát

Család-barát – receptek

Fritatta

Hozzávalók:
Tojás 6 db
Spenót 2 marék
Cukkíni 1 szál
Újhagyma 2 szál
Koktélparadicsom 6-8 szem
Olíva olaj 3-4 evőkanál
Friss zöldsaláta

Teljes kiőrlésű vagy magvas pirítós

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Egy serpenyőben kevés olíva olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Rádobáljuk a feldarabolt koktélparadicsomot, majd a kimagozott, szeletelt cukkínit. Hagyjuk, hogy összepiruljanak, majd lehúzzuk a tűzről és rádobjuk a spenótleveleket. Azzal már nem melegítjük, hagyjuk, hogy összeessenek. Amíg összeesik a spenót, verjük fel a tojásokat, sózzuk őket, majd ráöntjük a zöldséges keverékünkre. Tegyük be a keveréket a sütőbe, majd 20-25 percre süssük készre. Tudjuk azonnal szeletelni, tálaljuk kevés salátával és pirított kenyérrel.

További olvasnivalók