×
Család-barát

Család-barát – receptek

Egészben sült pisztráng, gyümölcsös gomba raguval, édesburgonya hasábokkal, kacsamájas körtés salátával

Hozzávalók:
4 db pisztráng
8dkg áfonya
8 dkg ribizli
10 dkg gomba
5 dkg lilahagyma
kakukkfű
1 db édesburgonya
tk.olaj
10 dkg kacsamáj

bors
1 db körte
10 dkg jégsaláta
8 dkg angolzeller
10 dkg reszelt sárgarépa
csíra
tk. olívaolaj

Elkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, fűszerezzük serpenyőben ropogósra sütjük.
A hagymát finomra vágjuk, lesütjük. A gombát megtisztítjuk, daraboljuk, a hagymára rakjuk a gyümölcsökkel együtt, fűszerezzük, készre pároljuk.
Édesburgonyát megtisztítjuk, daraboljuk, picit előfőzzük, majd serpenyőben megsütjük.
A kacsamájat megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd kisebb darabokra vágjuk. A többi hozzávalókat megmossuk, körtét kis kockára vágjuk, salátát apróra tépkedjük, zellert daraboljuk, majd egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, olíva olajjal meglocsoljuk.
A tányérra rakjuk a pisztrángot, mellé teszünk egy kis gombaragut, a megsütött édesburgonya hasábokat, salátával tálaljuk.

További olvasnivalók