×
Család-barát

Család-barát – receptek

Gölödinleves

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 kg liszt
kb. 5-8 dkg zsír
víz
pirospaprika
só, bors
1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
Egy fakanálnyi (kb. 5-8 dkg) zsíron megpirítok rántásnak 2 fakanálnyi lisztet. ( kb. 6-8 dkg). Ez lesz a rántás. Teszek bele pirospaprikát, ízesítem vele, majd jól felengedem vízzel. Annyi vízzel, ami már a leveshez kell!

Gombóc:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyatörővel összetörjük. Megsózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy az jól gömbölyíthető legyen. (Minimum fele mennyiség, mint a burgonya!)

Amikor már majdnem kész a leves, forrás közben belefőzzük a gölödineket. Akkor kész, ha a burgonyagombócok feljönnek a tetejére.
Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.

További olvasnivalók