Család-barát

Karalábé krémleves

Hozzávalók:
600 g karalábé
300 g vegyes zöldség (répa, burgonya, zeller, gomba)
150 g póréhagyma
50 g vaj
2 dl tejföl
2 dl 20%-os főzőtejszín
2 liter alaplé (zöldséghéjból)

tökmag, tökmagolaj

Elkészítés:
1., A póréhagymát felaprítjuk és vajon megpároljuk.
2., A darabolt zöldséget rátesszünk a hagymára és jól átforgatjuk benne, majd 2-3 percig hagyjuk a vajas gőzben.
3., Öntsük fel alaplével és főzzük meg a zöldségeket.
4., Pépesítsük le, majd egy tálba keverjük össze a tejfölt és a tejszínt. Adjuk hozzá a leves felét, majd az elegyet öntsük vissza a fazékba.
5., Forralás után kóstoljuk és sózzuk.
6., Tálaláskor tökmag őrleménnyel és egy kanál tökmagolajjal kínáljuk.

További olvasnivalók