×
Család-barát

Család-barát – receptek

Borscs leves, húsmentesen (orosz céklaleves)

Hozzávalók:
2 liter alaplé (paradicsom, paprika, gomba, lestyán, hagyma)
600 g cékla
Fél szár póréhagyma
50 g vaj

ecet
Fejenként egy buggyantott tojás

Elkészítés:
1., A céklát meghámozzuk és lereszeljük nagy lukú reszelővel.
2., A póráhagymát apróra vágjuk és vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a céklát.
3., Felöntjük annyi alaplével, hogy elfedje, majd puhára főzzük a céklát.
4., Amikor kész ecettel ízesítjük és sózzuk ha szükséges.
5., A buggyantott tojáshoz elkészítjük a főzővízet. A gyöngyöző vízben mustármagot, babérlevelet, egész borsot és ecetet teszünk.
Örvényt keltünk a vízben és beleütünk mindig csak egy tojást. Pár perc alatt el is készül és tálalhatjuk a borscsot.

Tálaláskor egy adag leveshez, egy tojást adunk. Megszórjuk snidlinggel és friss kenyérrel kínáljuk.

További olvasnivalók