Család-barát

Mediterrán halszelet, basmati rizzsel és zöldsalátával

Hozzávalók: (4 adag)
– 4 szelet tengeri halfilé (tőkehal)
– egy közepes cukkini
– 4-5 szem paradicsom
– só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
– egy bögre basmati rizs
– két bögre víz
– olaj, só, petrezselyem
– zöldsaláta keverék

Elkészítés:
A halszeleteket besózzuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket. A halat befűszerezzük és rátesszük a zöldségeket és az tis fűszerezzük kissé. Előmelegített sütőbe (150-180 C) hőálló edénybe, jénaiba tesszük és 20-25 percet sütjük.
A rizst olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kétszeres mennyiségű vizet, sót és petrezselymet és puhára pároljuk.

További olvasnivalók