×
Család-barát

Család-barát – receptek

A Modena Kincse: tejszínes fagyi balzsamecettel ízesítve, feketeribizli lekvárral leöntve , balzsamecet redukcióval megbolondítva

Vanília fagylalt
Hozzávalók:
1 l tej
0.5 tejszín
40 dkg cukor
6 tojás
1 Vaníliarúd

Elkészítés:
A tejet a tejszínnel és a cukorral felforraljuk. Beletesszük a vaníliarúd kikapart magjait, ízlés szerint belefőzhetjük a rudat is. Közben a tojásokat habosra keverjük. Amikor a tej felforrt, kicsit félre tesszük és amikor körülbelül 80 Celsius fokra visszahűlt, ráöntjük a felvert tojásra. Habverővel alaposan elkeverjük, majd mehet a fagyasztóba, vagy a fagyigépbe.
Ha a fagyasztót választjuk, időnként habverővel keverjük át!

Feketeribizli lekvár:
500 g feketeribizli
350 g cukor

Balzsamecet redukció:

30 dkg barnacukor / kókuszvirág cukor
2 dl balzsamecet
1 dl vörösbor

A cukrot enyhén karamellizáljuk, majd felöntjük a vörösborral és a balzsamecettel.
A kívánt sűrűségűre redukáljuk
A vanília fagyiba ízlés szerint tehetünk balzsamecetet kb30-50 grammot.
A feketeribizli lekvárt jól össze forralunk, majd sűrű szövésű szitán áttörjük. Így szép sima lekvárt kapunk.
Majd ezzel és a balzsamecetes redukcióval leöntjük.

Házi málna fagylalt
Hozzávalók:
6 dl víz
2 dl tejszín
40 dkg cukor
80 dkg málna

Elkészítés:
A vizet a cukorral felforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejszínt.
Belerakjuk a forró keverékbe a málnát, majd összeturmixoljuk
Ha van fagyigépünk, abban, ha nincs, fagyasztóban (mélyhűtöben) fagyasztjuk.
Ha a fagyasztót választjuk, időnként habverővel megkeverjük.

További olvasnivalók