×
Család-barát

Család-barát – receptek

Tarka leveles tarte

Hozzávalók:
6 zöldspárga
8 piros és sárga koktélparadicsom
8 hüvelyes zöldborsó
½-½ sárga és piros kaliforniai paprika
1-2 ek. olívaolaj
1 cs. leveles tészta
8 tk. pesto, só, őrölt bors
1 cs, mozzarella golyó
1 db tojás a lekenéshez

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A zöldségeket (a fent felsorolt hozzávalókat lehet ízlés szerint helyettesíteni gombával, brokkolival, karfiollal, spenótlevelekkel, cukkínivel, stb.) szükség szerint megpucoljuk, megmossuk, vékony csíkokra vagy félbe feldaraboljuk, kb. 3 cm-es darabokra. A zöldségeket egy sütőpapírral ellátott sütőlapra helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, kevés sót, frissen őrölt borsot szórunk rá és a sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a tésztát. A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyenlő négyzetre vágjuk. A négyzet közepén néhány milliméter mélyen, a négyzet szélétől 1-1,5 cm-re kialakítunk egy belső, kisebb négyzetet úgy, hogy a tésztát ne vágjuk át.
A belső négyzeteket megkenjük a pesto-val. Szépen elrendezzük rajta az időközben megsült zöldségeket. A tetejükre rakunk pár szem félbevágott sajt golyót. A tojást felverjük és megkenjük a tészta széleit. Visszatoljuk a sütőbe és 15-20 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük.

További olvasnivalók