×
Család-barát

Család-barát – receptek

Gyors tésztasaláta

Hozzávalók:
40 dkg sós vízben kifőtt kisebb alakú olasz tészta (pl. fusili, farfalle)
2 ek. olívaolaj
2-4 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej jégsaláta
10 dkg reszelt parmezánt
5 dkg fekete olívabogyó
5 dkg zöld olívabogyó
10 dkg apró koktélparadicsom
10 dkg kis mozzarella golyó

Az öntethez:
2 dl görög joghurt
2 dl majonéz
5 dkg reszelt parmezán
½ citrom frissen préselt leve és reszelt héjja
só, bors ízlés szerint
friss bazsalikom

Elkészítés:
A tésztát 9 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. Mialatt a tészta fő, elkészítjük az öntetet. Az olívaolajba belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk. A joghurtot összekeverjük a majonézzel, hozzákeverjük az olívaolajos fokhagymát és a parmezán sajtot. A salátát megmossuk, leveleire szedjük és vékonyan felcsíkozzuk, a bazsalikomot apróra vágjuk. A paradicsomot, az olívabogyókat, a mozzarella golyót keverhetjük bele egészben is, de félbe is vághatjuk őket. De egyébként ezeket akár el is hagyhatjuk, ez a saláta akár csak a salátával és az öntettel is nagyon finom és laktató. A többi csak „hab a tortán”.
Egy jókora tálba halmozzuk a tésztát. Összekeverjük az öntettel és a salátacsíkokkal és a végén rádobjuk vagy óvatosan belekeverjük a többi hozzávalót.

További olvasnivalók