Család-barát

Fahéjas linzervirágok

Hozzávalók:
37 dkg liszt
12 dkg cukor
1 db tojás
20 dkg vaj
1 tk. sütőpor
2 tk. őrölt fahéj
3 ek. porcukor
12 dkg piros színű lekvár,
csipet só,
nyújtáshoz liszt

Hozzávalók:
Az átszitált lisztet a cukorral, sóval, a tojással, a hideg vajjal, a sütőporral és a fahéjjal omlós tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 5 cm-es virágokat szúrunk ki belőle. A virágok felét kisebb méretű szív, virág vagy csillag alakú formával kiszúrjuk. Az aprósüteményeket 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
A teli süteményeket megkenjük a felmelegített lekvárral, és összeragasztjuk a lyukas részükkel, amelyeket előtte porcukorral megszórtunk.

További olvasnivalók