Család-barát

Csirkés tortilla tekercs

Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
1 érett avokádó
só, bors,
pici citromlé
majonéz
1/4 piros kaliforniai paprika
1/4 sárga kaliforniai paprika
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis csomag saláta (pl. galambbegy vagy fejes saláta)
½ fej lilakáposzta
10 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A tortillalapokat pár percre mikroba vagy sütőbe tesszük, hogy átmelegedjenek. Az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk, sót, borsot adunk hozzá ízlés szerint, pár csepp citromlevet és 2-3 ek. majonézt, majd villával vagy botmixerrel összetörjük. Az avokádókrémmel megkenjük a tortillalapokat. Elrendezzük rajtuk a salátát, a csíkokra vágott káposztát. A csirkemellet felcsíkozzuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat és a lilahagymát, fokhagymát apróra vágva. Ezt a ragut a salátára halmozzuk. Elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. A lapok keskenyebb végeit behajtjuk, majd a szélesebb felénél feltekerjük, mint egy palacsintát. Félbevágjuk és már tálalható is. Esetleg kontakt grillben összesüthető, akkor kicsit megolvad a sajt, de ehető hidegen is.

További olvasnivalók