×
Család-barát

Család-barát – receptek

Almás mini palacsinta

Hozzávalók:
4 dkg mazsola
2 alma (pl. Pink Lady)
1 tk. őrölt fahéj
2 tk. kókuszzsír vagy vaj
6 dkg teljes kiőrlésű liszt
6 dkg finomliszt
2 tk. sütőpor
1,5 dl tej
3 tojás
csipet só

Elkészítés:
A mazsolát egy tálba rakjuk és forró vizet öntünk rá. Hagyjuk, hogy kicsit megszívja magát.
A kókuszzsír vagy vaj felét serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk a megmosott, megpucolt, apró kockára vágott almát és a fahéjat. Kb. 3 perc alatt összepároljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Sűrű, sima tésztát keverünk belőle. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Ezt könnyedén a tésztába forgatjuk. Az áztatott mazsolát apróra vágjuk és az almához keverjük, majd ennek a felét a palacsintatésztába forgatjuk.
A kókuszzsír vagy vaj másik felét serpenyőben megolvasztjuk, és merőkanállal kis korongokat sütünk belőle. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük és a tetejére halmozunk az almás masszából.
Az almát helyettesíthetjük más gyümölcsökkel is, pl. barackkal, banánnal, bogyós gyümölcsökkel, körtével, stb.

További olvasnivalók