×
Család-barát

Család-barát – receptek

Vöröslencseleves bulgurral

Hozzávalók:
2 sárgarépa
10 dkg vöröslencse
2 gerezd fokhagyma
2 szál zellerzöld
2 csipet őrölt római kömény
2 evőkanál olaj
3 evőkanál bulgur

bors

Elkészítés:
A répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy lábasba olajat teszünk, ezen átforgatjuk a répát, felöntjük vízzel, és hagyjuk majdnem teljesen puhára főni. Közben ízesítjük sóval, borssal és az ételízesítővel.
Amikor a répa már csak éppen roppanós, beleszórjuk a lencsét és a római köményt. A zellerzöldet megmossuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez. A bulgurt is átmossuk, és hozzáadjuk. Készre főzzük, ha szükséges, még ízesítjük. Friss korianderrel vagy petrezselyemmel tálaljuk.

További olvasnivalók