Hozzávalók:
30 dkg búzadara
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom (reszelt héja)
2 db tojás
1 dl étolaj
mazsola
3 dl tej
lekvár
Elkészítés:
A tojások sárgáját egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a citrom lereszelt héját , majd a búzadarát , valamint a cukorral felvert fehérjét, és 2 evőkanál olajat, mazsolát. Hozzáöntjük a tejet és addig keverjük, amíg sűrű, palacsintatésztához hasonló masszát nem kapunk.
Egy serpenyőbe, edénybe beleöntjük a maradék olajat. A masszát a felhevített olajra öntjük, keverőlapáttal apróra tépkedjük, átkeverjük, majd hagyjuk sülni és újra felszedjük a lesült darabokat.
Savanykás lekvárral (barack, szilva, meggy), vagy porcukorral tálaljuk.