Család-barát

Gyömbéres édesburgonya-krémleves

Hozzávalók:
60 dkg édesburgonya
1 teáskanál kókuszzsír
2 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
2 dl tejföl
1 kávéskanál őrölt gyömbér
ízlés szerint tört Cayenne bors
ízlés szerint morzsolt majoránna
ízlés szerint só
csipet cukor
ízlés szerint pár csepp citromlé

Elkészítés:
A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a felszeletelt vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, majd a kockára vágott édesburgonyát.
Néhány perc pirítás után felöntjük vízzel, ízesítjük húsleveskockával, és addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul. Ekkor botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a a tejfölt.
Fűszerezzük őrölt gyömbérrel, tört Cayenne borssal, morzsolt majoránnával. Ízesítjük sóval, csipetnyi cukorral, és pár csepp citromlével, majd összeforraljuk.
Ízlés szerint kínálhatjuk pirított bacon-nel, magokkal, kenyérchips-szel, pirítóssal.

További olvasnivalók