Család-barát

Család-barát – receptek

Mangalica tarja friss lecsóval, puliszkával

Hozzávalók:
80 dkg mangalica tarja
1/2 kg TV paprika
30 dkg paradicsom
30 dkg tisztított vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
1 db csípős paprika
só, bors, őrölt pirospaprika
20 dkg kukorica dara
1 csomag petrezselyem
5 dkg vaj

Elkészítés:
A mangalica tarját serpenyőben vagy grill lapon, mindkét oldalán pirosra sütjük. A hagymát fél karikára vágjuk, a paradicsomokat cikkekre, a TV paprikát csumázás után karikára. A kockára vágott füstölt szalonna zsírját kipirítjuk, a hagymát, paradicsomot, paprikát rátesszük, 1 gerezd fokhagymát finomra vágva rászórunk. Majd sóval borssal, őrölt pirospaprikával fűszerezve készre pároljuk. A 20 dkg kukoricadarát négyszeres vízben megfőzzük, majd finomra vágott fokhagymával, petrezselyemmel és sóval-borssal fűszerezzük. A végén vajjal jól átkeverve tálaljuk.

További olvasnivalók