Család-barát

Család-barát – receptek

Alap focaccia

Hozzávalók:
Tészta:
0,5 dl langyos víz
1/4 teáskanál porélesztő
1,5 teáskanál méz
650g liszt
3 tk só
8 ek olíva olaj

A kenéshez:
1,5 dl víz
1 tk só
2 ek olíva olaj

Leves:
1 nagyobb fej karfiol
1 kisebb póréhagyma
2 ek napraforgó olaj
víz, amennyi a karfiolt ellepi
1/2-3/4 lit. kökusztej
1 ptk curry por
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Tészta:
A vízbe elkeverem a porélesztőt, mézet végül az olajat.
A lisztet összekeverem a sóval majd az élesztős, olajos vízzel lazán összeforgatom. Ízesíthetjük friss rozmaringgal vagy aszalt paradicsommal és alaposan átkeverem. Egy éjszakára(akár 10-12 órára) erősen lezárva vagy folpackozva a hűtőbe teszem.
Másnap kiolajozott tepsiben kelesztem egy fél órát majd az ujjaimmal lukakat mélyesztek bele, alaposan megkenem a sós vízzel és hagyom állni még 15 percet majd rácsepegtetem a ek olivaolajat és 240C-on 20-25 perc alatt készre sütöm

Leves:
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, félbevagdosom.
A póréhagymát megtisztítom, az erősebb zöldeket levágom, majd félbevágom és felaprítok egy maréknyit.
A pórét olajon megfuttatom, ráteszem a karfiolt, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, sózom és puhára főzöm.
Botmixerrel simára pürésítem, felöntöm a kókusztejjel, ízesítem a curry-vel és utána sózok, ha kell.

További olvasnivalók