Család-barát

Család-barát – receptek

Zöldségkrémleves

Hozzávalók:
20-25 dkg maradék
főtt zöldség
5 dkg liszt
só, őrölt fehér bors
1 dl tej
7 dl tejszín
1 tojássárgája
5 dkg vaj
1 db zsemle

Elkészítés:
A feldarabolt zöldségeket kevés vajon, gyakori kevergetéssel átpirítjuk. Liszttel meghintjük, jól átforgatjuk, majd csontlével vagy alaplével, ezek hiányában vízzel felengedjük. Sóval ízesítjük, őrölt fehér borssal fűszerezzük.
Ezután tejet adunk hozzá és kiforraljuk. A kész levest botmixerrel pürésítjük. Habverővel simára keverjük, majd legírozzuk (tejszínben elkevert tojássárgájával hőkiegyenlítéssel elkeverjük), majd montírozzuk (vajdarabokat szórunk a tetejére). Tálaláskor külön adunk hozzá vajban vagy szárazon pirított zsemlekockákat. Megszórhatjuk finomra vágott, friss petrezselyemmel.

További olvasnivalók