Család-barát

Család-barát – receptek

Narancsos sütemény maradék fehérjéből

Hozzávalók:
5 tojásfehérje
12 dkg porcukor
1 narancs leve és reszelt héja
10 dkg liszt
1 kk. sütőpor
3 dkg olvasztott, de nem meleg vaj
2 ek. kukorica- vagy búzadara

Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a narancs levét és reszelt héját, az olvasztott vajat, a darát és a sütőport. Kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntjük és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből és kissé kihűlt, olvasztott csokival leöntjük a tetejét. Hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük.
A tojásfehérjét habbá verjük. Belekeverjük a narancs levét és reszelt héját, valamint a többi hozzávalót. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntjük, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kisütjük. Sütés után kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni, és bevontjuk tortabevonóval, amihez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, összekeverjük a vajjal és a sütemény tetejére kenjük.

További olvasnivalók