Család-barát

Abonyi fokhagymás, citromos,mézes-mázos pecsenye,gombával

Hozzávalók:
40 dkg sertés szűzpecsenye
20 dkg gomba
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
3 gerezd fokhagyma
5 dkg zsír
só,őrölt bors ,gyömbér
1 fél citrom leve
5 dkg méz
5 dkg vöröshagyma

Elkészítés:
Az apró kockára vágott kolozsvári szalonnát zsíron kiolvasztjuk,majd rátesszük a karikára vágott vöröshagymát,majd kivesszük serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon elősütjük az apró érmékre szeletelt szűzpecsenyét. Hozzátesszük a szalonnát,hagymát fűszerezzük,fokhagymázzuk,kis vizet ,vagy csontlét teszünk hozzá,pároljuk
kb. 20 percig, hozzáadjuk a gombát,kifacsart citromlével ízesítjük, mézet teszünk hozzá, és 10 percig még pároljuk. Azért mondják mázosnak, mert a mézet ecsettel kenjük fel a húsra.

További olvasnivalók