Hozzávalók:
Tészta:
8 db tojás
25 dkg vaj
22 dkg rétesliszt
17,5 dkg kristálycukor
7,5 dkg porcukor
0,5 dkg sütőpor
Málna püré:
18 dkg málna
3 dkg cukor
0,5 dkg citrom pektin
Krém:
37,5 dkg mascarpone
1 citrom leve
1 citrom héja
10 dkg porcukor
30 dkg tejszínhab
1 dl főzött zselé
½ kupak triple sec
Elkészítés:
A tojássárgáját a vajjal és a porcukorral kihabosítjuk. A kristálycukorral habbá verjük a tojás fehérjét. A sütőporral elkeverjük a lisztet. A hozzávalókból felvertet készítjük. 4 db 22 cm átmérőjű lapot kenünk belőle. 160 fokon 8 percig sütjük.
A málnát megfőzzük, majd áttörjük. Az így kapott pürét összefőzzük a cukorral elkevert pektinnel.
A mascarponét, a citromlét, a citrom héját, a triple sec-et a porcukorral simára keverjük. A tejszínhabbal lazítjuk, majd a zselével elkeverjük.
A lapokat megkenjük a málnapürével, majd a krémmel rétegezve egymásra töltjük úgy, hogy közben a krémbe nyomokban elosztjuk a maradék málnapürét.
Málnaszemekkel díszítjük.