Család-barát

Snidlinges sajtropogós – laktózmentes harapnivaló

Hozzávalók:
40 g ementáli sajt (laktózmentes)
10 g friss snidling (metélőhagyma)

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 °C fokra.
A sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le. A friss snidlinget mossuk meg, majd vágjuk apróra konyhakés segítségével, majd keverjük össze a reszelt sajttal.
Készítsünk 12 darab korongot. Halmozzuk sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm-re a sajtot, majd tegyük be a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük készre. Időnként nézzünk rá a sütés során is! Amikor a sajt megolvadt, kivehetjük a sütőből, és hagyjuk rácson kihűlni. Ekkor fog szilárdulni. Magában, medvehagyma pestoval, joghurtos mártogatóval kínáljuk.

További olvasnivalók