Család-barát

Avokádó-krémsajt saláta

Hozzávalók:
2 db avokádó (érett)
10 dkg krémsajt
4 dkg olajbogyó (szeletelve)
0.5 db chili (apróra vágva)
5 dkg zöldpaprika (szeletelve)
2 ek snidling
3 citromból nyert citromlé (frissen facsart )
gyömbér ízlés szerint (szárított is jó)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint

Elkészítés:
A zöldpaprikát, chilit, metélőhagymát vékonyra felszeleteljük, majd apró darabokra vágjuk.
Az olajbogyókat 1-2 mm-es vastagságú karikákra szeleteljük.
Belekeverjük őket a krémsajtba egy villa segítségével.
Az avokádókat elfelezzük, magjukat eltávolítjuk (Egyik kezünkben tartva a fél avokádót egy késsel a magra ütünk, hogy a kés éle jól beleszoruljon. Így könnyedén ki tudjuk szedni a magot.)
A húsát egy kiskanállal kikaparjuk a héjából, majd nagyobb darabokra vágjuk.
Összekeverjük a krémsajttal, citromlével és gyömbérrel, ízlés szerint sózzuk.
A salátát visszakanalazzuk az avokádó üres héjába, majd a kis „hajókra” tekerünk egy kis színes borsot.
Egy órára betesszük a hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.

További olvasnivalók