Család-barát

Bon-bonok

Krémsajtos bon-bon variációk:
A 15 dkg krémsajtot, a 30 dkg túrót és a 20 dkg fetasajtot és ízlés szerint a sót egyneművé dolgozzuk egy villa segítségével. Ezt követően 3 egyenlő részre osztjuk az alap masszát.

Lazacos- kapros bon-bon, dió és kapor bundában:
5 dkg füstölt lazac, 2 csipet kapor, 5 dkg pörkölt darált dió

Az alap masszához hozzáadjuk még az apróra vágott füstölt lazacot és a felaprított friss kaprot (1 csokor). Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd a sajtgolyók egyik felét darált dióba, másik felét pedig aprított kaporba forgatjuk.

Grillezett Vargánya gombás bon-bon, pirított tökmagos bundában:
5 dkg vargánya gomba, 5 dkg pirított tökmag

Az alap masszához hozzáadjuk a felaprított vargánya gombát. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk darált tökmagba.

Áfonyás-diós bon-bon, gránátalma magokkal:
2 dkg aszalt áfonya, 5 dkg áfonya lekvár, 1 db gránátalma magja, 3 dkg pörkölt darált dió

Az alap masszához hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt áfonyát és darált diót. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk a levétől feliratot gránátalma magjaiba.
Ha elkészültek a kis sajtgolyók, fogyasztás előtt legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük őket.

További olvasnivalók