Család-barát

Tyúkvetrece

Hozzávalók:
2 tyúk mellehúsa
1,5 dl olaj
20 dkg vöröshagyma
20 dkg murok(sárgarépa)
2 dl száraz fehérbor
só, bors
tárkonyecet
gyömbér
majoránna
2 dl tej

Elkészítése:
A tyúk mellehúsát lefejtjük, kisújjnyi csíkokra vágjuk, és gyömbéres, majorannás tejben egy-két órára hűvös helyre tesszük. Másfél dl felhevített olajban megpirítjuk a 20 dkg apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a metéltre vágott 20 dkg murkot, ezzel kicsit tovább pirítjuk. Beletesszük a húst és pároljuk. Közben sóval és borssal
ízesítjük, és időnként fehérborral felengedjük. Ízlés szerint kevés tárkonyecettel tehetjük ízét érdekesebbé.

További olvasnivalók