Család-barát

Epres mascarpone torta

Hozzávalók: (16 szelet)
Tészta:
5 db tojás
17 dkg vaj
15 dkg rétesliszt
12 dkg kristálycukor
5 dkg porcukor
0,3 dkg sütőpor

Krém:
37,5 dkg mascarpone
60 dkg tejszínhab
15 dkg porcukor
1 dl zselé
1 citrom héja
1 citrom leve
0,02 dl triple sec

Eper püré:
20 dkg eper
3 dkg cukor
0,5 dkg citrus pektin

Elkészítés:
Az epret megfőzzük, pépesítjük, majd a cukorral elkevert pektinnel sűrítjük. Hűtjük.
A tojássárgáját, a vajat, a porcukrot kihabosítjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral elkeverjük. Felvert tésztát készítünk belőle, melyből 4 db 23 cm átmérőjű kerek lapot kenünk. 160 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A kisült, kihűlt lapokra rászúrunk a karikával.
A krémhez a mascarponet, a porcukorral, citromlével, citromhéjjal, triple sec-el simára keverjük, tejszínhabbal lazítjuk, majd 1 dl víz, 2 dkg zselatinpor főzetével készült zselével elkeverjük.
A tortát karikába töltjük. A töltés előtt a lapokat megkenjük az eper pürével, majd a krémet elosztjuk a lapok közé. A maradék eperszószt töltés közben a krémbe szórjuk.
A kihűtött tortát tejszínhabbal bevonjuk, gyümölccsel díszítjük.

További olvasnivalók