Család-barát

Család-barát – receptek

Házi farfalla házi pestoval

Hozzávalók:
Tészta:
80 g sima finom durum búzaliszt
120 g 00-ás liszt
2 tojás
2 evőkanál olívaolaj
csipet só
víz

Szósz:
200 g cukkini
60 g egész mandula (sótlan!!!!!!)
2 gerezd fokhagyma
60 g parmezán
olívaolaj
250 g filézett csirkecomb
csipet só

Elkészítés:
Tészta:
1. A hozzávalókat egy nagy tálba öntjük.
2. Addig kell gyúrni a tésztát, míg szép sima és rugalmas lesz.
3. Szépen kinyújtjuk, annyira, hogy ne legyen olyan vastag. Ezután formázzuk, egymásra rakosgatjuk és szépen, mint a képen is látható, vagdaljuk a tésztát.
4. Forró vízbe dobáljuk, addig főzzük, míg fel nem jönnek a tészták a víz tetejére.

Szósz:
A mandulát átfuttatom serpenyőben. A cukkinit és a sajtot kockára vágtam, beletettem az aprítóba, egy kicsit felaprítottam. Ezután hozzátettem minden mást az olaj és só kivételével, és nagyon apróra daráltattam. Ezután sóztam, és az olajat is hozzáadom, az egészet krémesre forgattam.

További olvasnivalók