Család-barát

Rosé kacsamell bulgurral, birssel és gesztenyével

Hozzávalók: (10 főre)
– 2 kg kacsamell (sous vide-olt)
– 0,3 kg bulgur
– 0,6 l zöldség alaplé
– 0,12 kg vaj
– 0,05 kg parmezán sajt
– só ízlés szerint
– 0,16 kg birsalma sajt
– 0,12 kg birs lekvár
– 0,2 kg gesztenye
– 0,2 l oliva olaj
– 0,05 kg rozmaring

Elkészítés:
A kacsamelleket sous vide-áljuk 59 fokon 100 percig, a továbbiakban a kacsamellet kivesszük a zacskóból, leszárítjuk, kisütjük a bőrös felét, majd rövid ideig a másik felét és félretesszük pihenni.
A bulgurt megfőzzük az alap lében, majd a vajjal és a parmezán sajttal elkeverjük. Az előfőzött gesztenyét rozmaringos olajon átmelegítjük. A birsalma sajtot 1×1 cm-s kockákra vágjuk, a lekvárt meglangyosítjuk, és a kész alapanyagokat feltálaljuk a tányérra (tetszés szerint).

További olvasnivalók