Család-barát

Vadas mártás spagettivel


Hozzávalók:

80 dkg karaj
3 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
5-6 egész babérlevél
1 kis doboz tejföl
1 dl tej
2 ek. finomliszt
2 tk. pirospaprika
só, bors ízlés szerint
1 csomag spagetti
étolaj
olívaolaj

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd amikor megpuhult, hozzáadjuk a reszelt sárgarépákat. Pirospaprikával összekeverjük, közben kicsi vizet adjunk hozzá, hogy ne égjen le. A szeletekre vágott karajt rátesszük a dinsztelt zöldségre, fedő alatt pároljuk. Kis vízzel felengedjük, amikor a szeletek fehérek lesznek, a tetejére rátesszük a babérleveleket. Lehet sózni, borsozni, miközben fő. Amikor már megpuhult a hús, behabarjuk lisztes-tejfölös habarással, amit előtte tejjel felhígítva csomómentesre keverünk. Kicsit főzzük az ételt tovább forrásig, majd tálalhatjuk pár perc múlva.

A tésztát forrásban lévő sós-olívaolajos vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vadas mártás mellé téve ez lesz a köretünk.

További olvasnivalók