Család-barát

Család-barát – receptek

Sült teriyaki tempeh vaníliás karfiolpürével szezámmagos pak choi-jal

Hozzávalók:
600 g szója-, vagy babtempeh
1 dl gluténmentes szójaszósz
kókuszolaj
600 g karfiol
150 g vaj
300 ml növényi tej
só, bors, szerecsendió, késhegynyi őrölt vanília
4 ek. pirított szezámolaj
1 ek. fekete szezámmag
A tempeh-t fél centis szeletekre vágom, mindkét oldalát aranyszínűre sütöm kókuszolajban, majd szójaszószban megkaramelizálom.

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, és felteszem főni a növényi tejben, és pici sóval, és vaníliával ízesítem. Ha megpuhult, leöntöm a folyadék nagy részét, borsozom, és hozzáadom a vajat. Jól összeturmixolom.
Kettévágom a bébi pak choi-t.Egy másik serpenyőben szezámolajat hevítek, és a pak choi mindkét oldalát megpirítom, és megszórom fekete szezámmaggal. Sózom.

További olvasnivalók