Család-barát

Család-barát – receptek

Vese velővel

Hozzávalók:
50 dkg sertésvese
30 dkg velő

10 dkg zsír
pirospaprika
őrölt bors
majoranna
hagyma

Elkészítése:
A lehártyázott veséket hosszában félbevágjuk, utána kivágjuk a belső nyálkás részt, és vékony lapokra szeleteljük. A velő hártyáját hideg vízbe téve leszedjük, majd leszárítva, kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben világosra pirítjuk a finomra vágott hagymát, a vesét hozzáadva néhány percig pirítjuk, majd hozzá tesszük a fűszereket, a velőt és így az egészet együtt néhány perc alatt készre pirítjuk. A tűzhelyről levéve megsózzuk, azonnal tálaljuk.100 éves recept szerint. A Magyar éttermek kedvelt étele volt, ma egy kissé elfeledett.

További olvasnivalók