Család-barát

Család-barát – receptek

Kevi disznótoros leves

Hozzávalók:
1,5 kg sertésorja
1 fej vöröshagyma
15 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemzöldje
10 dkg zeller,
10 dkg kelkáposzta
10 dkg karalábé
1 db burgonya
1 db zöldpaprika
1 dkg egész bors
1 dkg szegfűbors
sáfrány,só

Elkészítés:
A sertésorját hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforr, lehabozzuk. A megtisztított vegyes zöldséget beletesszük a levesbe, megsózzuk, megfűszerezzük, és kis lángon addig főzzük, amíg a hús könnyen le nem válik a csontról. Vékonyra nyújtott tésztából csigatésztát készítünk, és miután a levest leszűrtük, a tésztát belefőzzük. A csontos húsdarabokat, a leveszöldséget ecetes tormával külön tálaljuk. A disznótorok fontos étele, ezért nagy gonddal készítsük.

További olvasnivalók