Család-barát

Család-barát – receptek

Töltött káposzta

Hozzávalók 4 főre:
A töltelékhez:
• 80 dkg darált sertéshús
• 20 dkg rizs
• 2 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 – 1 mokkáskanál őrölt bors, őrölt kömény és fűszerpaprika
• só
Az összeállításhoz:
• 10 – 12 db savanyított káposztalevél
• 15 dkg zsír
• 1 kg savanyú káposzta
• füstölt szalonna
• füstölt csülök

Elkészítés:
A káposztaleveleket félbevágjuk úgy, hogy a középső vastag eret kivágjuk belőle.
A vágott savanyú káposztát, ha túl savanyú vagy sós átöblítjük, késsel átvágjuk, ha túl hosszúszálú.
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd összekeverjük a töltelékhez valókat.
A káposztaleveleket megtöltjük, szorosan összetekerjük, a két végüket benyomkodjuk.
A füstölt húsokat nagyobb darabokra vágjuk.
Felolvasztjuk a zsírt, majd, kiolvasztjuk rajta a feldarabolt füstölt szalonnát.
Megfuttatjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Pár perc múlva levesszük a tűzről és megszórjuk a pirospaprikával. Kevés vízzel átforraljuk majd rétegezve belerakjuk a savanyú káposztát, a megtöltött káposztát, és a füstölt húsokat.
Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a füstölt húsok és a töltelék meg nem puhul.

Tálalás:
A tányérra helyezünk a főtt káposztából, majd ráteszünk 2 darab tölteléket. Külön csészébe vagy a káposzta tetejére öntünk kikevert 20%-os tejfölt.

További olvasnivalók