Család-barát

Sertésszűzérmék Besztercei raguval, juhtúrós sztrapacskával

Hozzávalók:
A sztrapacskához:
• 40 dkg nyers burgonya
• 40 dkg finomliszt
• 4 tojás
• 15 dkg füstölt szalonna
• 20 dkg juhtúró
• 2 dl tejföl 20 %-os
• só

A raguhoz:
• 60 dkg sertés szűz
• 20 dkg csiperkegomba
• 10 dkg erdei vegyesgomba
• 10 dkg gyöngyhagyma
• 5 dkg póréhagyma
• 1 db paradicsom
• 5 – 5 – 5 dkg színes paprika
• 5 dkg zsír
• só
• bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal és a liszttel, ízlés szerint megsózzuk.
Lobogva forró vízbe galuskákat szaggatunk.
Amíg fő, egy kevés zsíron füstölt szalonna kockákat pirítunk, amikor megsültek kiszedjük.
A megfőtt galuskákat az olvasztott zsír egy részébe szedjük, majd juhtúrót teszünk rá és átpirítjuk.
Tejföllel megöntjük és átpirítjuk ismét.

Egy serpenyőben zsírt olvasztunk.
Közben lehártyázzuk a sertés szüzet, majd felcsíkozzuk.
A füstöltszalonna zsírjában megpirítjuk a póréhagymát, rádobjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk borsozzuk.
Ezután felszeleteljük a gombát és csíkokra a kaliforniai paprikát majd a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát adunk hozzá és apróra vágott petrezselymet.
Amikor a hús megpuhult lekapcsoljuk a tüzet.

Tálalás:
A sztrapacskát a tányérral halmozzuk és tejfölt teszünk rá, majd a megszórjuk a szalonna pörccel. A ragut mellé halmozzuk.

További olvasnivalók