Család-barát

Család-barát – receptek

“Titkos” mangalica papszelet

Hozzávalók:
mangalica színhús
vaj
olívaolaj
fokhagyma
friss rozmaring ág
téli cékla saláta
zellerpüré

Saláta:
cékla
alma
feta
koriander
kesudió

Elkészítés:
A húst fűszerezzük, vaj és olívaolaj keverékében friss rozmaringgal és fokhagymával a serpenyőben magas hőmérsékleten a vajjal locsolva kisütjük.
Az almát céklát fetát, egyforma méretűre kockázzuk. A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk, olívaolajjal és szezám olajjal összeforgatjuk kicsit állni hagyjuk. A zellert vajon egy, két gerezd fokhagymával kissé barnára pirítjuk, felöntjük kevés vízzel, puhára főzzük.
Mikor megpuhult annyi vizet hagyunk rajta hogy a botmixerrel krémes állagot érjünk el szerecsendióval ízesítjük vajjal lágyítjuk.

További olvasnivalók