Család-barát

Család-barát – receptek

Gyömbéres leves – kókusztejszínnel

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
2 evőkanál olaj
3 db közepes méretű sárgarépa
1 db kisebb fej karalábé
1 db petrezselyemgyökér
só, bors
2-3 csipet őrölt chili
1 citrom héja és facsart leve
kb. 2 cm hámozott gyömbér

Elkészítés:
2,5 dl kókusz-főzőkrémmel “kókusztejszín”
A csirkemell filét alaposan megmossuk és felkockázzuk, a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk.
A hámozott gyömbért és vékony karikákra vágjuk, az alaposan megmosott citrom héját néhány nagyobb darabban lefejtjük, levét kifacsarjuk.
Az olajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük kb. 3 dl vízzel és lefedve 10-12 percig főzzük közepes lángon.
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a gyömbért, a citromhéjat és 2 dl vizet adunk hozzá.
Sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk a 2-3 csipet őrölt chilit is.
Fedő alatt kb. 25 percig főzzük. Ha a csirke és a zöldségek is megpuhultak, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a kókusztejszínt és a citrom facsart levét is, összekeverjük és tálalhatjuk.

További olvasnivalók