Család-barát

Család-barát – receptek

Panyolai szilvalekváros tepertős pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg Rama
20 dkg darált tepertő
1 mk. só
2 db tojássárgája
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
kis tejföl
„nemtudom” szilvalekvár

Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a tepertőt és a sót elmorzsoljuk. A közepébe egy kis mélyedésbe beletesszük a meglangyosított tejet, az élesztőt és a 2 tojás sárgáját. Összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy nyújtható legyen.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk. Felét kiszaggatjuk, bevagdossuk és tojássárgájával megkenjük. A másik felét négyzet alakúra vágjuk és „nemtudom” szilvalekvárt teszünk bele és kettéhajtjuk. A tetejére három vágást teszünk, tojássárgájával lekenjük és megsütjük.

További olvasnivalók