Család-barát

Család-barát – receptek

Csörögefánk

Hozzávalók:
35 dkg liszt
175 g tejföl
3 evőkanál porcukor
5 tojássárgája
2 ek rum
1 mk szódabikarbóna
1 csipet só

Elkészítés:
A tojássárgát és a tejfölt kikeverjük, majd a liszttel és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle.
Szobahőmérsékleten 30 percig pihentetjük.
Enyhén lisztezett nyújtódeszkán,
fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval
téglalapokat vágunk, amiknek a közepébe egy vágást ejtünk.
A vágáson keresztül “meghurkoljuk” a tésztát.
Forró, bő olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütjük, majd papírszalvétára szedve leitatjuk róla a felesleges olajat róla.
Vaníliás porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.

További olvasnivalók