Család-barát

Család-barát – receptek

Csicsóka krémleves

Hozzávalók:
1/2 kg csicsóka
1 db közepes burgonya
1 db kis zellergumó
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
1,5 dl tejszín
2 db babérlevél
1 teáskanál só
1 mokkáskanál szerecsendió
egy csipet fekete bors
ízlés szerint citrom, ha a pikáns ízeket szeretjük.

Elkészítés:
A megmosott megtisztított,összeaprított zöldségeket, a vajon, kis ideig pároljuk, majd kb. 1 liter vízzel felengedjük és fűszerezzük.
Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel homogénre turmixoljuk.
Ízlés szerinti levesbetéttel tálaljuk

További olvasnivalók