Család-barát

Család-barát – receptek

Pacal csorba

Hozzávalók:4 főre
– marhahús alaplé 1,5l
– pacal 40 dkg
– sárgarépa 20 dkg
– fokhagyma 4 gerezd
– savanyított erős paprika 2 ek
– tejföl 4 dl
– citromlé
– ecet
– sertészsír 2 ek
– petrezselyemzöld 1csokor
– só

Elkészítés:
Az elkészített marhahús alap lében a pacalt puhára főzzük. Miközben fő a pacalleves addig zsíron a vastagra reszelt sárgarépát lepirítjuk a tört fokhagymával, illetve a savanyú erős paprikával.
Mikor a pacal megpuhult a pirított répás keveréket hozzáadjuk a leveshez és utána tejföllel dúsítjuk ecettel és citromlével savanyítjuk, majd apróra vágott petrezselyem zölddel frissítjük.

További olvasnivalók