Család-barát

Család-barát – receptek

Zöldfűszeres pirított csirkemáj

Hozzávalók 2 személyre:
35 dkg csirkemáj tisztítva, darabolva,
1 ek. tisztított vaj vagy kacsa-vagy libazsír a sütéshez
1 nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb fehérrépa
1 ek. friss kakukkfű, majoranna aprítva
1 ek. 1 ek. tisztított vaj vagy kacsa vagy libazsír a zöldség csíkok sütéséhez
só, bors

Elkészítés:
A májat a zsiradékon a zöldfűszerekkel mindkét oldalán megsütjük, kivesszük a serpenyőből. A serpenyőbe rakunk még 1 evőkanál zsiradékot, felhevítjük és átsütjük a zöldség csíkokat. A májat sóval, borssal ízesítjük és a zöldségcsíkokkal tálaljuk.
Forrás: Bartha Ákos- Mezei Elmira Alacsony FODMAP étrend

További olvasnivalók