Család-barát

Töltött tojáslepény

Hozzávalók két személyre:
2 tojás+2 tojássárgája
1 csipet só
1 ek. zsiradék (kacsa-vagy libazsír, tisztított vaj vagy kókuszzsír)
Töltelékhez:
vadlazac vagy sonka csíkokra vágva
1 sárgarépa csíkozva
1 kisebb cukkini csíkozva
1/2 kápia paprika csíkozva
kevés póréhagyma zöldje
zöldfűszer aprítva (pl. petrezselyem, turbolya)

Elkészítés:
A két egész tojást és a két sárgáját pici sóval felverjük, és ebből egy közepes méretű, felhevített serpenyőben, egy kevés zsiradékon sütünk két vékony tojáslepényt(mindkét oldalon süssük meg). A serpenyőbe teszünk még egy kis zsiradékot és átforgatjuk benne az aprított sárgarépát, cukkinit, kápia paprikát és a póréhagyma zöldjét. Belekeverjük a lazac-vagy sonka darabokat és némi aprított zöldfűszert. A keveréket a lepényekbe töltjük, és feltekerjük. Frissen tálaljuk.
Forrás: Bartha Ákos- Mezei Elmira Alacsony FODMAP étrend

További olvasnivalók