Család-barát

Család-barát – receptek

Sütőtökös pulyka ragú cékla/alma/póréhagyma/sárgarépa körettel

Hozzávalók: (4 főre)
40 dkg kockára vágott pulyka felső-comb filé
40 dkg felkockázott sütőtök
1 közepes méretű hagyma
3 dl olíva olaj
Só, bors
1 nagyobb cékla
1 nagyobb alma
1 póréhagyma fehér szára ( ami megmaradt az előétel anyagából)
2 db közepes répa
4 dl szőlőlé
1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:
Az olaj felén megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a pulykahúst, fehérre pirítjuk, sóval és borssal izésítjük. Felöntjük 2 deci szőlőlével és kb 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt és kb. 10 perc után, amikor már a tök is megpuhult lesütjük. Közben egy másik edényben a maradék olajon a körethez valókat felkockázva el kezdjük megpuhítani a következő sorrendben: póréhagyma, répa, cékla, alma. A maradék szőlőlével felöntve összepároljuk és fahéjjal is izésítjük a só és a bors mellett.

További olvasnivalók