Család-barát

Család-barát – receptek

Meleg fahéjas szilva leves

Hozzávalók: (4 főre)
500 g szilva (kompót vagy mirelit)
6 deci víz
2-3 púpozott evőkanál kristálycukor
5-6 db szegfűszeg (egész)
200 ml tejszín (30-32%)
1 evőkanál búzaliszt
Egy teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 db citrom reszelt héj
Tejszínhab
2 kávéskanál reszelt pisztácia
4 karika héjas narancs
8 levél friss menta

Elkészítés:
A kimagozott és felnegyedelt szilvákat tegyük egy lábasba , majd adjuk hozzá a vizet,a cukrot és a szegfűszeget. Forrástól számítva 5-7 percig főzzük. Közben a tejszínt keverjük teljesen csomómentesre a liszttel és ebbe keverjük bele a fahéjat is. Végül habarjuk be, adjuk hozzá reszelt citromhéjat és forraljunk rajta egyet. Tálaláskor egy tejszín gombócot tehetünk rá, menta levéllel, pisztácia reszelékkel és egy karika héjas narancs.

További olvasnivalók