Család-barát

Muflongerinc vadas krémmártással, áfonyával, marinált gombákkal

Hozzávalók:
0,8 kg tisztított muflongerinc
1 dl olívaolaj
10 dkg vaj

1 dl vad pecsenyelé

Vadaspüré:
0,5 dl olívaolaj
1 ek. cukor
10 dkg fehér répa
20 dkg sárga répa
5 dkg zeller gumó
4 cikk f.hagyma
5 dkg v.hagyma
½ citrom
1,5 dl zsíros tejföl
1 ek. mustár
kakukkfű, babérlevél, frissen őrölt bors
1 dl fehér bor
10 dkg vegyes áfonya
20 dkg marinált gomba

Elkészítés:
Olívaolajat felhevítjük, kevés cukrot adunk hozzá, világos karamellt készítünk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, kissé rápirítunk, sózzuk, fűszerezzük, alaplével, fehér borral fedő alatt pároljuk, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, citromot, fűszerekkel ízesítjük, majd az egészet pürésítjük.

A muflongericet serpenyőben rózsaszínre sütjük, pihentetjük, majd szeletelve tányérra helyezzük, hozzáadjuk a gombasalátát és a áfonyát.

További olvasnivalók