Család-barát

„Macok” túrógombóc tejfölhabbal

Hozzávalók:
50 dkg túró
5 dkg búzadara
1 db tojás
csipet só
édes morzsa
10 dkg szeletelt mandula
10 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg cukor
tejfölhab
3 dl tejföl
5 dkg porcukor
10 dkg házi lekvár
díszítéshez: vegyes gyümölcs

Elkészítés:
A túrót a búzadarával, egész tojással, sóval összegyúrjuk majd hűtőben 2-3 órát pihentetjük. Az édes morzsához a mandulát a liszttel, vajjal, kristálycukorral összemorzsoljuk, 170 fokos sütőben 10 percig pirítjuk, majd morzsának összetörjük. A tejfölt porcukorral kikeverjük, habszifonba töltjük. A túrómasszából gombócokat formázunk, 100 fokos vízben gőzöljük 8-10 percig, a főzővízből kivéve a morzsában megforgatjuk, tejfölhabbal díszítjük. Friss gyümölcsökkel, házi lekvárral díszítjük.

További olvasnivalók