Család-barát

Család-barát – receptek

Túrógombóc

Hozzávalók: (6 fő részére)
1 kg friss rögös túró
120 g búzadara
4 db tojás
csipetnyi só
1 db citrom héja
1 teáskanál vanília kivonat/ 1 vaníliarúd kikaparva
Natúr édes ostya

Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, majd összedolgozzuk a darával, a tojással, a sóval, a citrom frissen reszelt héjával, és a vaníliával.
Mikor homogén lett a massza lefedjük és minimum 3-4 órát pihenni hagyjuk a hűtőben.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk és enyhén sózzuk. A lehűlt masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, melyeket egyesével a gyöngyöző vízbe helyezünk. Addig kell főzni a gombócokat, míg a víz felszínére fel nem emelkednek, de fontos, hogy ne forrjon a víz, mert attól széteshetnek gombócaink.
Az ostyát apró morzsára törjük, majd forró serpenyőben illatosra pirítjuk.
Az elkészült gombócokat az ostyamorzsába forgatjuk, majd meghintjük porcukorral és tejföl kíséretében tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!

További olvasnivalók