Család-barát

Szarvas bélszín sült csicsókapürével, vajas kelbimbóval, égetett hagyma és kalamataolíva-morzsa

Hozzávalók: (5 főre)
1 kg szarvas bélszín
75 dkg csicsóka
15 dkg vaj
25 dkg kelbimbó
15 dkg kalamata olíva
Só és bors ízlés szerint
0,5 dl málnaecet
5 dkg méz
3 cl szőlőmagolaj
0,5 kg fehérhagyma

Elkészítés:
A szarvast megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, fóliával hengert formázunk belőle, majd 50 fokon 1 órán át sous vide módszerrel készítjük.
A csicsókát megsütjük sütőben hasábokra vágva, majd ugyanúgy elkészítjük (vajjal), ahogyan a burgonyapürét szoktuk, a kelbimbót megpároljuk és hevített vajon serpenyőben megforgatjuk. A hagymát a csicsókával együtt megsütjük a sütőben, majd kettévágjuk és az egyik oldalát a kelbimbónak hevített vajban aranybarnára sütjük.

További olvasnivalók