Család-barát

Család-barát – receptek

Fogas céklarizottóval

Hozzávalók (10 főre):
– 2 kg fogasfilé
– 250 g vaj
– 15 g só
– 2 g bors
– 1 kg cékla
– 50 g salottahagyma
– 0,5 dl fehérbor
– 1 l alaplé
– 600 g rizottórizs
– 150 g parmezán
– 0,5 dl olivaolaj
– 1 l céklalé

Elkészítés:
Az alaplét és a céklalét együtt felforraljuk. Az olivaolajon felhevítjük a rizottót és hozzáadjuk az apróra vágott salottahagymát. Rövid ideig hevítjük, majd hozzáadjuk a fehérbort. Teljesen elredukáljuk. Utána apránként hozzáadjuk az alaplés céklalét, amig a rizs fel nem veszi. A rizsnek nem szabad teljesen felpuhulnia, de kemény se lehet. Addig kell párolni, amíg van tartása. A végén belekeverjük a vajat és a reszelt parmezánt.
A halat a bőrös felén megsütjük, előtte sózzuk, borsozzuk és tálaláskor a rizottóra helyezzük.

További olvasnivalók