Család-barát

Kókusztejes chia puding mangóval, pisztáciával és törökmézzel

Hozzávalók: 4 személyre
– chia mag 0,25 kg
– mandula tej 0,5 l
– méz 0,2 kg
– kristálycukor 0,15 kg
– mangó 1 db
– pisztácia 0,1 kg
– szódabikarbóna 1 kk

Elkészítés:
A chia magokat felöntöm a kókusztejjel, mézzel és egy csipet sóval ízesítem, jól összekeverem, majd 2-3 órára a hűtőbe teszem. Közben elkészítem a törökmézet. Egy serpenyőben mézet és cukrot hevítek, mikor már aranybarnára karamellizálódik, lehúzom a tűzről és egy kávéskanálnyi szódabikarbónával elkeverem, majd egy kiolajozott tepsibe öntöm és hagyom kihűlni. A pisztáciát serpenyőben átpirítom. A mangót megpucolom és apró kockára vágom. A pudingot egy pohárba töltöm, a tetejére halmozom a mangót és a pisztáciát, valamint a törökmézet is rámorzsolom. Tetszés szerint menta levelekkel díszítem.

További olvasnivalók